Sculpture

Project, The Pink Fringe, Howick Place, Victoria, London

Designer, Studio Lucy Sanderson

The Pink Fringe proposes a tactile approach to privacy in an open plan working landscape, by absorbing frequencies of sound while exploring the relationship between hair and intimacy. The Pink Fringe references adolescence, and the symbolic nature of hair used as a disguise, its playful nature encourages serendipity in the workplace. Hair brushes were provided so users could engage with the 2m length pink synthetic hair during meetings. The Pink Fringe creates a bold juxtaposition of a private gesture in a public place and a temporary form of escapism. The Pink Fringe is a permanent meeting space at Howick Place. 

 Photography, Benedict Morgan

Photography, Benedict Morgan

 Photography, Benedict Morgan

Photography, Benedict Morgan

 Photography, Benedict Morgan

Photography, Benedict Morgan

 Sketch, Studio Lucy Sanderson

Sketch, Studio Lucy Sanderson

 Plan, Studio Lucy Sanderson

Plan, Studio Lucy Sanderson